понедельник, 1 декабря 2008 г.

Закон про ОСАГО

Закон про ОСАГО вже діє в нашій країні досить тривалий час, однак він усе ще далекий від досконалості. Засновані на ньому правила ОСАГО, хоча по ідеї й повинні видаватися кожному Страхувальникові, майже ніким не читаються. Тим часом, при настанні страхового випадку, можуть «вилізти» різні неприємні речі.

Изготовление металлических конструкций

Взяти хоча б історію з утриманням 23% при достроковому розірванні ОСАГО. Насправді, ця цифра не прописана чітко в самому законі, де сказано тільки про «навантаження» Страховика. Однак є рекомендації РСА, і саме на них найчастіше посилаються Страховики, що залишають 23% від загальної сплаченої страхової премії собі.

Треба сказати, що багато автомобілістів уже звертали увагу на цю нестиковку й намагалися через суд довести, що правових підстав для втримання в страхової компанії не було. Що ж, рішення суду є й у ту й в іншу сторону. Оскільки ця сума в 23% невелика, і судові витрати, звичайно ж, багаторазово перевищують її, рішення подібних суперечок судовим порядком - доля принципових людей. Більше того, відомий навіть випадок, коли людин спеціально уклав і розірвав страховку саме для того, щоб протестувати - як буде страхова компанія становити виплатний розрахунок ОСАГО.

У переважній більшості випадків люди покірно погоджуються з розрахунком Страховика. Що ж, будемо сподіватися, що найближчим часом законодавці усунуть цю діру в законі.